Drumetii montane

Drumeţiile din împrejurimile staţiunii beneficiaază de refacerea recentă a marcajelor, vizibile pe toată lungimea traseelor:

-       mica plimbare spre platoul Cerbu (marcaj cerc roşu) care oferă o superbă imagine panoramică a centrului staţiunii şi a principalelor hoteluri şi pensiuni care străjuiesc parcul central. Am vorbit despre ea pe blog într-un articol anterior, merită să o faceţi regulat, pădurea oferind de fiecare dată ipostaze cromatice inedite;

-       traseul “300 de scări” (marcaj triunghi roşu) care reprezintă o plimbare activă prin pădurile de la poalele Muntelul Dobru, deasupra izvoarelor minerale. Durata medie a traseului complet este de 2,5-3 ore, coborându-se în staţiune prin zona Popasului, în apropierea cascadei.

-       traseul spre Vf. Pipaş (marcaj cerc albastru, durată 1 oră, lungime 2,6 km), oferă o frumoasă panoramă;

-       traseul pe Valea Dobru spre pârtia de schi (marcaj triunghi albastru, 4,5 km, durată 2-2,5 ore)

-       Plaiul Ciungetului şi Vf. Nemira Mare (cruce galbenă, 3,7 km, 2,5 ore)

-       drumeţia din zona Popasului spre satul Hârja (comuna Oituz)parţial în lungul drumului nemodernizat 116B (cruce albastră, 7,6 km, 3 ore)

-       trasee mai lungi, nerecomandate pe timp de iarnă, cu un grad de dificultate ceva mai ridicat, spre Vf. Nemira Mare şi de acolo spre Poiana Uzului (bandă albastră, durată 10 ore), Plaiul Ciungetului şi Sălătruc (9-10 ore) sau Valea Pufu- Vf. La Cireş-Şaua Nemirei (cruce albastră, 5 ore). Indicaţii despre aceste trasee puteţi obţine de pe panoul amplasat în parcul central.